Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономрозвитку розробило особливості рамкових угод в держзакупівлях

31 січня 2012, 17:09
946
0
Реклама

Міністерство економічного розвитку і торгівлі вивісило на своєму веб-сайті текст проекту наказу, яким пропонується затвердити особливості укладення рамкових угод.

Рамкові угоди є угодами, що укладаються між замовником і учасниками процедури державної закупівлі для визначення основних умов закупівлі окремих товарів і послуг, керуючись якими учасники повинні будуть в наступному укласти сам договір закупівлі. Термін дії таких угод - до чотирьох років.

Відповідно до частини другої статті 13 Закону "Про здійснення державних закупівель" особливості укладення рамкових угод повинен визначити КМУ.

Проект містить перелік основних умов, які повинні міститися в рамковій угоді. До них віднесені предмет закупівлі, найменування, номенклатура, асортимент товарів (послуг), технічні і функціональні характеристики предмета закупівлі, вимоги до якості, ціна за одиницю товару, орієнтовна кількість товару, місце постачання товарів (послуг), порядок проведення переговорів замовника з учасником (якщо не усі істотні умови договору закупівлі знайдуть віддзеркалення в рамковій угоді), умови і порядок відбору (на той же випадок), термін дії рамкової угоди і умови його розірвання, термін і порядок укладення договору про закупівлю.

Угода може також містити і будь-яку іншу інформацію, яку замовник вважає необхідним в нього включити. Не може воно містити лише зобов'язання по укладенню самого договору про закупівлю.

У проекті викладені особливості проведення закупівлі за рамковою угодою, терміни ув'язнення останнього і випадки, при яких в угоду можуть вноситися зміни. Ці випадки і порядок змін також мають бути передбачені в рамковій угоді.

Раніше в українському законодавстві існувала дещо подібна до рамкових угод закупівля "на умовах координації". Проте вона практично не застосовувалася.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини