Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госфинуслуг пропонує обмежити вплив асоційованих осіб членів кредитних спілок

31 січня 2012, 16:08
556
0
Реклама

Госфинуслуг розробила законопроект, що передбачає зміни законодавства про кредитні спілки. Запропоновані зміни торкаються участі в їх діяльності асоційованих осіб членів союзу.

Зокрема, Закон "Про кредитні спілки" пропонують доповнити нормою про те, що до складу органів управління кредитної спілки не можуть бути обрані або призначені особи, що є асоційованими між собою. Під цим терміном розуміються чоловік або дружина, прямі родичі (батько, мати, діти, рідні брати і сестри, дід, бабка, онуки), прямі родичі чоловіка, дружин прямого родича члена союзу.

Крім того, пропонується уточнити обмеження на отримання кредиту членом кредитної спілки. Якщо зараз розмір кредитувиданого членові союзу не може перевищувати 20% капіталу кредитної спілки, то рекомендують встановити, що загальний розмір кредитівнаданих одному членові кредитної спілки і його асоційованим обличчяма також фермерським господарствам і приватним підприємствам, які знаходяться в його власності, не може перевищувати вказаного розміру.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини