Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ встановив, які платники мають позитивну податкову історію

31 січня 2012, 15:12
2240
1
Реклама

Кабінет Міністрів України затвердив критерії, відповідно до яких платник ПДВ вважається таким, що має позитивну податкову історію. Відповідна постанова схвалена на засіданні Уряду 25 січня, повідомляє прес-служба КМУ.

Серед критеріїв, зокрема, такі, як відсутність анулювання реєстрації платника податку; своєчасність надання податкової звітності; відповідність вимогам, встановленим пунктом 200.19 статей 200 розділу V Податкового кодексу України.

Починаючи з 1 січня 2014 року, камеральная перевірка податкової звітності платників податків, які відповідають вказаним критеріям, проводитиметься впродовж п'яти календарних днів з дня представлення податкової звітності.

У Міністерстві фінансів, яке розробило проект цієї постанови, вважають, що реалізація його норм дозволить підвищити довіру платників податків до держави і сприятиме своєчасному поповненню оборотних коштів підприємств за рахунок прискореного відшкодування ПДВ з бюджету.

Нагадуємо, що пункт 200.19 Податкового кодексу передбачає відповідність платників таким критеріям, як: не знаходитися в судових процедурах банкрутства; середня заробітна плата у таких платників повинна перевищувати мінімальну не менше ніж в два з половиною рази в кожному з останніх чотирьох звітних податкових періодів(кварталів), встановлених розділом IV Кодексу; у платників має бути відсутнім податковий борг і так далі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини