Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна підписала Нагойско-Куала-Лумпурский протокол, регулюючий питання відшкодування шкоди, нанесеної незаконним переміщенням ГМО

31 січня 2012, 14:16
838
0
Реклама

Учора, 30 січня 2012 року, Міністр екології і природних ресурсів підписав від імені України Нагойсько-Куала-Лумпурский додатковий протокол про відповідальність і відшкодування до Картахенському протоколу про біобезпеку.

Вказаний протокол встановлює міжнародні правила і процедури притягнення до відповідальності і відшкодування шкоди, яку можуть заподіяти біорізноманітності генетично модифіковані організми.

Зокрема, протокол підлягає застосуванню у разі нанесення збитку в результаті трансграничного переміщення ГМО, призначених для використання в якості харчових продуктів або корму, а також при відшкодуванні збитків, заподіяних в результаті неумисного і незаконного трансграничного переміщення ГМО.

Враховуючи відсутність в Україні власних ГМО, придатних до комерційного використання, можна говорити про наповнення ринку продукцією що містить ГМО імпортного походження. Виходячи з цього, підписання протоколу вцелом можна оцінити позитивно. Зробити конкретніші висновки можна буде тоді, коли з'явиться офіційний текст документу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини