Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст затвердив порядок передачі справ між реєстраторами речових прав

31 січня 2012, 13:24
1601
0
Реклама

Міністерство юстиції наказом № 111/5 від 20.11.2012 р. (наказ поки що не набув чинності) затвердило Порядок передачі документів між органами державної реєстрації прав.

Порядок визначає процедуру передачі документів на той випадок, коли реєстрація обтяження речових прав на нерухомість або надання інформації з Держреєстру речових прав на нерухомість відбуваються не в тому місці, де сама ця нерухомість знаходиться.

У таких випадках, як визначено Порядком, держреєстратор, що провів реєстрацію або надав відомості з Реєстру, не пізніше наступного робочого дня направляє усе ним видані, оформлені або отримані документи рекомендованим листом з описом вкладення держоргану реєстрації, розташованому по місцю знаходження нерухомого майна.

Копії пересланих документів залучаються їм до облікової справи. Окрім того, Порядком передбачено виготовлення шляхом сканування електронних копій переданих документів і розміщення їх в Реєстрі.

Держреєстратор, що отримав документи (рекомендованим листом), залучає їх до реєстраційної справи, відкритої на об'єкт нерухомості по місцю його знаходження.

Порядок набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини