Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розтлумачені розширені повноваження инпекторов Госархстройинспекции

31 січня 2012, 13:52
1459
0
Реклама

Повноваження інспекторів територіальних органів Госархстройинспекции стали предметом розгляду в листі Госархстройинспекции від 28.12.2011 р. № 40-12-5188.

Зокрема, посилаючись на Закон "Про регулювання містобудівної діяльності", держорган підкреслив, що інспектори під час перевірки мають право вимагати тільки документи і інформацію, пов'язану з проведенням архітектурно-будівельного контролю.

Інформацію і документи, не пов'язані із здійсненням архитетурно-строительного контролю, у тому числі документи податкової, фінансової звітності, відносно оплати праці і руху засобів, посадовці Інспекції вимагати не можуть.

Нагадаємо, 22.12.2011 р. Законом № 4220 - VI, який набув чинності 19.01.2012 р., визначення державного будівельно-архітектурного контролю викладене в новій редакції. На сьогодні, державний будівельно-архітектурний контроль визначений як сукупність заходів, спрямованих на дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил взагалі, а не тільки під час виконання підготовчих і будівельних робіт, як це передбачалося раніше. Т. о., можна зробити висновок про розширення сфери вказаного виду контролю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини