Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пільгове оподаткування IT галузі : новий варіант

31 січня 2012, 12:27
2483
1
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 9744, яким пропонується встановити спеціальний режим оподаткування суб'єктів індустрії програмної продукції.

Законопроект поданий групою депутатів від різних фракцій і передбачає внесення змін до Податковий кодекс

Так, зокрема пропонується налічувати податок на прибуток для суб'єктів програмної індустрії по ставці 16 % вже з 1 січня 2013 року. Також законопроектом пропонується звільнити від ПДВ надання послуг, товарів, виконання робіт в індустрії програмної продукції (конкретний перелік видів діяльності буде закріплений в Податковому кодексі); передбачений ряд інших новацій.

Своїм проектом автори розраховують підвищити рівень конкурентоспроможності програмної індустрії, а також вивести її "з тіні".

Варто відмітити, що раніше в парламенті тією ж групою депутатів були зареєстрований проект схожої тематики - № 8268. Головними відмінностями цього проект і проекту № 9744 являється наступне: в новому проекті йдеться про постійні пільги для підприємств ИТ-сфери, тоді як законопроект № 8268 припускав подібні пільги тільки на час дії економічного експерименту, проведення якої планувалося згідно із законопроектом 8267 тієї ж групи авторів. Крім того в порівнянні із законопроектом № 8268 змінилася ставка податку на прибуток і операції в ИТ-сфері отримали статус "звільнених від ПДВ" замість тих, що "не є об'єктом обкладення ПДВ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини