Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госархстройинспекция: незаконно побудовані дачні будинки до кінця 2012 року можна прийняти в експлуатацію за спрощеною процедурою

31 січня 2012, 10:37
1905
0
Реклама

Листом № 40-12-384 від 23.01.2012 р. Державна архітектурно-будівельна інспекція нагадала, що до кінця 2012 року "власники" ряду самостроев мають можливість пройти процедуру введення їх в експлуатацію в спрощеному порядку. Торкається це садових, дачних будинків і господарських присадибних приміщень, побудованих до 31.12.2009 р. без дозволу на проведення будівельних робіт, .

Для цього необхідно до 31.12.2012 р. подати до Інспекції заяву встановленої форми про прийняття об'єкту в експлуатацію. Разом із заявою подається:

- декларація про готовність об'єкту до експлуатації;

- звіт про проведення технічного обстеження будівельних конструкцій і інженерних мереж об'єкту (яке проводиться Інспекцією);

- копії документів, що підтверджують право власності на земельну ділянку;

- техпаспорт, виданий БТИ.

Зареєстрована декларація про готовність об'єкту є основою для оформлення права власності на нього.

Нагадаємо, спрощена процедура прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будов і споруд, прибудов до них, громадських будівель I і II категорій складності, побудованих без дозволу на виконання будівельних робіт передбачена п.9 Завершальних положень Закону "Про регулювання містобудівної діяльності". На основі вказаного пункту прийнятий Порядок прийому в експлуатацію таких споруд.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини