Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав закон, що встановлює періодичність проведення сесій місцевих рад для видачі дозвільних документів

3 січня 2012, 16:50
1757
0
Реклама

Сьогодні, 3 січня 2012 року, Президент підписав Закон № 4154 - VI "Про внесення змін до деяких законів України відносно видачі документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності", прийнятий на основі законопроекту № 9532.

Їм вносяться зміни в Закон "Про місцеве самоврядування в Україні", згідно з якими, сесії місцевих радих з питань надання документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності повинні проводитися в міру необхідності, але не рідше за один раз в місяць. Раніше такої вимоги не існувало.

Крім того, Закон "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" також доповнений положенням про те, що орган місцевого самоврядування вирішує питання видачі, переоформлення, видачі дублікатів, анулювання або відмови у видачі документів дозвільного характеру впродовж місяця з дня отримання від підприємства відповідної заяви.

Нагадаємо, стаття 4-1 Закону "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" передбачає, що у разі, якщо у встановлений законом термін суб'єктові господарювання не виданий або не спрямований документ дозвільного характеру (рішення про відмову в його видачі), то через 10 днів з дня закінчення встановленого терміну для видачі або відмови у видачі документу дозвільного характеру суб'єкт господарювання має право здійснювати господарську діяльність і без такого. При цьому терміни проведення сесій місцевих рад для вирішення питань про видачу дозвільних документів законом чітко не визначені ("в міру необхідності").

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини