Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав закон, що відміняє свідчення про узгодження конструкції автомобілів для їх виробників

3 січня 2012, 15:30
1320
0
Реклама

Сьогодні, 3 січня 2012 року, Президент підписав Закон "Про внесення змін до Закону "Про дорожній рух" (прийнятий на основі урядового законопроекту № 8359).

Згідно зі змінами, при здійсненні госпдіяльності по виробництву транспортних засобів (ТС) не треба буде отримувати свідоцтво про узгодження їх конструкції в частині, що відноситься до забезпечення безпеки дорожнього руху.

Враховуючи, що законодавством передбачена обов'язкова сертифікація ТС перед їх серійним виробництвом, відміна необхідності отримувати свідчення дозволить уникнути подвійного державного контролю.

В той же час, тим суб'єктам, які здійснюють діяльність по переобладнанню ТС (за умови однотипного переобладнання не менше п'яти автомобілів впродовж року), доведеться мати погоджену нормативно-технічну документацію на переобладнання і свідоцтво про узгодження конструкції. Чинне законодавство таких вимог не містить.

Експлуатувати переобладнувані ТС можна буде тільки після проведення спеціальних випробувань і оформлення сертифікату на відповідність вимогам діючих в Україні правил, нормативів і стандартів.

Порядок переобладнання ТС належить затвердити Кабміну.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини