Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я визначило, що лікарняні листи повинні реєструватися електронному реєстрі

3 січня 2012, 13:20
2932
1
Реклама

Наказом Мінохоронздоров'я № 716 затверджено Положення про Єдиний електронний реєстр листків непрацездатності, який в майбутньому покликаний замінити ведення обліку в паперовому виді. Форма Реєстру відповідатиме формі Журналу реєстрації листків непрацездатності (форма № 036 / о), затвердженого наказом Мінохоронздоров'я від 29.12.2000 р. № 369. Термін зберігання персональних даних в Реєстрі складе 3 року.

Проте доки нововведення торкнеться не усієї країни, а тільки визначених наказом "пілотних областей": Вінницькою, Волинською, Донецькою, Івано-Франківською, Луганською, Львівською, Одеською, Полтавською, Харківською, Чернівецькою і Чернігівською.

До 30 січня 2012 року Реєстр має бути впроваджений в установах охорони здоров'я вказаних областей. Забезпечення пілотних областей програмними продуктами "Укрмедсофт : Стаціонар" і "Укрмедсофт : Поліклініка" покладено на Фонд соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності, який буде також адміністратором і утримувачем Реєстру.

Розпорядниками баз персональних даних Реєстру, згідно з Положенням, визнані Мінохоронздоров'я, а також обласні (головні) управління охорони здоров'я

Цілями ведення Єдиного електронного реєстру лікарняних листків є ведення оперативного обліку і контролю виданих і продовжених листків непрацездатності установами охорони здоров'я усіх форм власності, а також проведення постійного моніторингу захворюваності, поширеності хвороб з наступним плануванням комплексу профілактичних заходів.

Ймовірно, впровадження Реєстру пов'язане також з необхідністю зниження кількості зловживань, пов'язаних з видачею лікарняних.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини