Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ветував проект нового Митного кодексу

3 січня 2012, 10:58
2201
0
Реклама

Законопроект № 8130-д про внесення змін до ТК України, яким Митний кодекс викладений в новій редакції, ветований Президентом України.

Як повідомляє офіційний сайт Верховної Ради, Президент повернув законопроект до парламенту зі своїми зауваженнями і пропозиціями 21 грудня 2011 року.

Зауваження Глави держави численні. У новій редакції ТК він побачив порушення конституційних гарантій права підприємницької діяльності і права власності, ускладнення митних процедур, порушення Україною узятих на себе зобов'язань у рамках СОТ, створення ризиків ухилення від податків, збільшення адміністративного тиску і відсутність чіткого визначення порядку проведення митного контролю, створення корупційних ризиків, ризиків порушення рівності громадян перед законом, порушення конституційних основ організації влади, розбіжності з базовими законодавчими актами (зокрема, з Податковим кодексом)встановлення преференцій і пільг для працівників митниці, невиправдане збільшення бюджетних витрат і навіть невідповідність вимогам "сьогодення".

Президент пропонує відстрочити набуття чинності нового Митного кодексу до 1 січня 2013 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини