Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрій Кармазин пропонує перерозподілити витрати на забезпечення роботи судів

27 січня 2012, 10:02
826
0
Реклама

Депутат Юрій Кармазин подав у Верховну Раду законопроект № 9734яким пропонується внести зміни Держбюджет-2012що стосуються розподілу витрат на здійснення правосуддя.

Проектом передбачається перерозподіли витрат на фінансування Конституційного Суду України і на фінансування судів загальної юрисдикції. Зокрема, пропонується зменшити суму витрат на забезпечення конституційної юрисдикції в Україні на 50 000,0 тис. грн. і, відповідно, на цю ж суму збільшити витрати на здійснення правосуддя судами загальної юрисдикції місцевого і апеляційного рівня.

Законодавча ініціатива пояснюється тим, що при розподілі у бюджеті витрат була необгрунтовано, як вважає автор проекту, виділена сума коштів Конституційному Суду України в розмірі, що перевищує необхідність фінансування цього органу. В той же час, на здійснення правосуддя судами загальної юрисдикції місцевого і апеляційного рівнів (а саме, на витрати, не пов'язані з оплатою праці і комунальних послуг, енергоносіїв) була виділена недостатня сума коштів.

На думку розробників законопроекту, виділення сум у розмірі 67 356, 7 тис. грн. лише на фінансування 18 суддів і апарату, який їх обслуговує, є неприпустимим.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини