Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЛСОУ і АУБ просять Президента підписати закон про перенесення термінів введення відповідальності за порушення у сфері персональних даних

23 січня 2012, 16:35
1304
0
Реклама

Ліга страхових організацій України (ЛСОУ) і Асоціація українських банків (АУБ) в спільному листі до Президента просять підписати прийнятий Верховною Радою 13 січня Закон "Про внесення змін до Завершальних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних" відносно перенесення терміну введення в дію", повідомляє ЛИГА.net

Закон, зокрема, передбачає перенесення терміну введення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних на півроку - з 1 січня на 1 липня 2012 року.

У листі підкреслюється, що законопроект спрямований на вирішення проблеми можливого масового притягнення до відповідальності після 1 січня власників баз персональних даних за порушення закону з не залежних від них причин. Під дію проекту підпадають об'єднання громадян, підприємницькі і непідприємницькі суспільства, установи і юрособи, створені в інших формах, встановлених законом.

Серед причин, що впливають на притягнення до відповідальності за порушення закону, ЛСОУ і АУБ називають відсутність належного правового регулювання на рівні підзаконних актів, а також ефективність інституціонального механізму реалізації документу.

Крім того, страховики і банкіри упевнені, що Закон "Про захист персональних даних" необхідно допрацювати. Автори звернення вважають, що діюча редакція не повною мірою виконує покладені на закон завдання по захисту персональних даних. При цьому значно ускладнюється ведення підприємницької і громадської діяльності.

Крім того, учасники цивільної ініціативи підготували окремі пропозиції по вдосконаленню законодавства України про захист персональних даних і передали їх на розгляд причетних до цієї законодавчої ініціативи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини