Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказала, які зміни зазнали форми податкової звітності по ПДВ

23 січня 2012, 10:55
1454
0
Реклама

Листом від 17.01.2012 р. ДПС нагадала, що 10.01.2012 р. набув чинності наказ Мінфіну № 1492 від 25.11.2011 р., яким затверджені форми податкової звітності по ПДВ. Таким чином, з 01.02.2012 р., тобто із звітного періоду, наступного після публікації нових форм, звітність повинна подаватися по них.

Зміна форми звітності пов'язана зі змінами, внесеними в ст. 209 НKрегулюючу спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського і лісового господарства.

Так, розділ ІІІ податкової декларації по ПДВ (скороченою) доповнений новими термінами в цілях реалізації механізму зарахування до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду перевищення суми ПДВ, сплаченої (нарахованою) сільськогосподарським підприємством постачальникові на вартість виробничих чинників, над сумою податку, нарахованого по операціях з поставки сільськогосподарських товарів (послуг).

Уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань по ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок (відносно діяльності згідно із статтею 209 НК) зазнав аналогічні зміни, крім того, він доповнений ще одним рядком 19 "Сума штрафу, нарахована платником самостійно у зв'язку з виправленням помилки". Інших змін у формах звітності не передбачено.

Що стосується Порядку заповнення і представлення податкової звітності по ПДВ, він також зазнав деякі зміни. Зокрема, він доповнений нормою, що передбачає, що у випадку представленні податкової звітності в електронній формі, платник податків зобов'язаний відправити її за адресою відповідного органу ДПС не пізніше за закінчення останньої години дня, в якому збігає граничний термін представлення податкової декларації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини