Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуває чинності закон, що збільшує відповідальність у сфері містобудування

19 січня 2012, 13:05
2163
0
Реклама

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно посилення відповідальності і удосконалення державного регулювання у сфері містобудівної діяльності" набуває чинності сьогодні.

Їм в новій редакції викладені положення іншого Закону - "Про відповідальність підприємств, їх об'єднань, установ і організацій за правопорушення у сфері містобудування", який тепер називатиметься "Про відповідальність за правопорушення у сфері містобудівної діяльності" і встановлює відповідальність юридичних і фізичних осіб-підприємців за правопорушення в містобудуванні.

Закон містить визначення правопорушення у сфері містобудування і передбачає відповідальність за такі правопорушення у вигляді штрафів, розміри яких коливаються залежно від видів правопорушень і категорій складності об'єктів, що будуються, від 5 до 900 мінімальних зарплат (розмір мінімальної зарплати на даний момент складає 1073 грн.).

У новій редакції (що посилює відповідальність) викладені статті 96 і 96-1 КоАПщо передбачають адмінвідповідальність за порушення будівельних норм, державних стандартів і правил під час будівництва, а також за порушення норм при плануванні і забудові територій.

КоАП також доповнений статтями 149-1 і 188-42, якими вводиться адмінвідповідальність за порушення порядку ведення реєстру громадян, що вимагають поліпшення житлових умов, і за невиконання приписів посадовців Державній архітектурно-будівельній інспекції.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини