Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент ввів адміністративну відповідальність за ненадання обов'язкового екземпляра документу

12 січня 2012, 14:09
2934
0
Реклама

Сьогодні, 12 січня 2012 року, парламент ухвалив Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів по забезпеченню доставки обов'язкового екземпляра документів" (на основі урядового законопроекту № 8541).

Вказаним законом КоАП доповнюється статтею 186-7, яка передбачає, що ненадання або несвоєчасна доставка обов'язкового безкоштовного екземпляра документу тягне адміністративне стягнення у вигляді штрафу розміром від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (від 510 до 850 гривен). Суб'єктами правопорушення визначені посадовці і фізособи-підприємці.

Відповідно до нової редакції статті 13 Закону "Про обов'язковий екземпляр документів", контроль за своєчасною доставкою обов'язкового екземпляра здійснюватимуть спеціально уповноважені органи з питань реалізації державної політики в інформаційній і видавничій сферах, у сфері інтелектуальної власності, архівної справи, кінематографії і інші одержувачі обов'язкового екземпляра документів.

Нагадаємо, що обов'язковим екземпляром документів є екземпляр різних видів тиражованих документів, який виробник цих документів зобов'язаний передати на безкоштовній або платній основі юридичним особам, визначеним законом, зокрема - державним органам, бібліотекам, Книжковій палаті, державному фонду фільмів, Центральному державному кинофотоархиву, судовим органам і так далі. При цьому під документом розуміється матеріальна форма отримання, зберігання, використання і поширення інформації, зафіксованої на папері, магнітному, кино-, фотоплівці, оптичному диску або іншому носії.

Таким чином, до обов'язкового екземпляра документів відносять: текстові і електронні видання, видання для сліпих, включаючи аудіопродукцію і інші документи, кино-, відео-, фотодокументи, нормативно-правові акти у сфері стандартизації, метрології і сертифікації, патентні документи (ст. 6 Закону).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини