Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Глава держави підписав закон, що змінює терміни розгляду земельних суперечок

10 січня 2012, 17:35
2144
0
Реклама

Сьогодні, 10.01.2011 р., Президент підписав Закон "Про внесення змін до Земельного кодексу України відносно скорочення терміну відведення земельних ділянок для містобудівних потреб", прийнятий парламентом 22.12.2012 р. на підставі законопроекту № 8679. Правда, вказана назва Закону не відповідає його змісту, оскільки до другого читання законопроект був значно змінений.

Вказаним Законом вносяться зміни в терміни розгляду земельних суперечок органами місцевого самоврядування і виконавчої влади з питань земельних ресурсів. Якщо по діючому правовому регулюванню термін розгляду складає один місяць, то новим Законом він скорочений до одного тижня.

Зміни торкнулися і термінів отримання рішення по суперечці: тепер орган, що розглянув суперечку, повинен буде передати рішення сторонам не в 5-денний, а в 3-денний термін.

Крім того, із ст. 39 ЗК виключена вимога про використання земель житлової і громадської забудови згідно з регіональними і місцевими правилами забудови, а розміри і конфігурація земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні житлові будинки, а також будови, що відносяться до них, споруди і прибудинкові території, більше не визначатимуться на підставі проектів розподілу території кварталу, мікрорайону.

Як випливає з положень ЗК, органи місцевого самоврядування вирішують земельні суперечки у межах населених пунктів, що стосуються меж земельних ділянок, що знаходяться у власності і користуванні громадян, дотримання правил добросусідства і розмежування меж районів в містах.

Органи виконавчої влади з питань земельних ресурсів дозволяють земельні суперечки, що стосуються меж земельних ділянок за межами населених пунктів і розміщення "обмежень" у використанні земель і земельних сервітутів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини