Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гарант підписав закон, що скорочує терміни сповіщення споживачів про зміни тарифів на житлово-комунальні послуги

10 січня 2012, 17:09
3061
1
Реклама

Сьогодні, 10 січня 2012 року, Президент підписав закон, прийнятий парламентом 22.12.2011 р. на основі законопроекту № 8641-д і що змінює процедуру і терміни встановлення житлово-комунальних тарифів.

Згідно із Законом, акти, якими встановлюються ціни (тарифи) на ЖК послуги потрапляють в список, на який не поширюється дія Закону "Про основи державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності". Це означає, що до них не застосовуватиметься встановлена законом спеціальна процедура розробки, прийняття, відстежування ефективності і перегляду, яка, окрім іншого, включає їх обов'язкове попереднє обнародування для обговорення усіма, у тому числі пересічними громадянами, громадськими організаціями і суб'єктами господарювання.

Простіше кажучи, акти, якими встановлюватимуться тарифи, їх розміри, порядок їх числення і так далі заздалегідь не виноситимуться на народне обговорення, не досліджуватимуться в плані ефективності їх впливу на економіку в цілому і на підприємницьку діяльність зокрема.

При цьому Закон містить норму про те, що порядок доведення до споживачів інформації про перелік ЖК-послуг, ціни (тарифах), їх зміні затверджуватиме центральний орган виконавчої влади з питань ЖКГ. І, найцікавіше - в Законі скорочуються терміни сповіщення споживачів про зміну тарифів. Виробник послуг матиме можливість повідомляти про нові тарифи лише за 15 днів до їх введення, тоді як зараз згідно Закону "Про житлово-комунальні послуги" зобов'язаний це робити мінімум за місяць).

Закон набуде чинності з дня, що йде за днем його публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини