Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав закон про розмір компенсації витрат на правову допомогу в суді

10 січня 2012, 10:41
2524
3
Реклама

Глава держави, як повідомляє його офіційний веб-сайт, підписав Закон № 4191 - VI "Про граничний розмір компенсації витрат на правову допомогу в цивільних і адміністративних справах", прийнятий парламентом 20.12.2011 р. на базі законопроекту № 8393).

Згідно із Законом, розмір компенсації, що виплачується стороні, на користь якої прийнято рішення у цивільній справі (інший, програвшою, стороною), не може перевищувати 40% встановленої законом мінімальної зарплати (у місячному розмірі) за одну годину участі особи, що надавала правову допомогу, в судовому засіданні, під час здійснення окремих процесуальних дій поза судовим засіданням, а також під час ознайомлення з матеріалами справи в суді.

Такий же розмір компенсації, що виплачується суб'єктом владних повноважень іншій стороні в адміністративній справі (на користь якої прийнято рішення).

Якщо ж сторона в цивільній або адміністративній справі звільнена від оплати витрат на правову допомогу, то компенсація стороні, на користь якої винесена ухвала (і яка не є при цьому суб'єктом владних повноважень) виплачується в розмірі, 2,5% встановленої законом мінімальної зарплати (у місячному розмірі), що не перевищує, за годину участі особи, що надавала правову допомогу, в судовому засіданні, під час здійснення окремих процесуальних дій поза судовим засіданням, а також під час ознайомлення з матеріалами справи в суді.

У таких випадках компенсація виплачуватиметься за рахунок засобів держбюджету у рамках відрахувань, передбачених Державній судовій адміністрації на здійснення правосуддя загальними і місцевими судами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини