Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госархстройинспекция стверджує, що може ходити на перевірки не сама

Реклама

Як випливає з листи Госархстройинспекции від 21.06.2011 року № 40-19/1-571вона має повноваження по залученню до проведення своїх перевірок інших органів.

Це обгрунтовується тим, що згідно ч. 5 ст. 41 Закону "Про містобудівну діяльність" Інспекція і її органи взаємодіють з органами виконавчій владі, що здійснюють контроль за дотриманням природоохоронних, санітарно-гігієнічних, протипожежних вимог, вимог в області охорони праці, енергозбереження і інших вимог, передбачених законом, а також з органами внутрішніх справ, прокуратури, державної статистики і іншими правоохоронними і контролюючими органами. А згідно Указу Президента від 08.04.2011 р. № 439/2011 вона має право залучати до проведення перевірок і підготовці укладень з питань, що відносяться до її компетенції, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій (за узгодженням з їх керівниками), фахівців науково-дослідних, дослідно-конструкторських, експертних і проектних установ.

Правда, на наш погляд, з листа так і залишається неясним, які саме органи можуть притягуватися для проведення перевірок органами Госархстройинспекции : тільки ті, що згадані в Указі Президента від 08.04.2011 р. № 439/2011 чи і ті, з якими органи Інспекції "взаємодіють"? Не кажучи вже про те, що неясний правовий статус і повноваження осіб, що притягаються для проведення перевірки, з боку. Госархстройинспекция в листі вказала лише на обов'язок суб'єкта містобудування допустити посадовців інспекції до проведення перевірки за умови дотримання порядку здійснення архітектурно-будівельного контролю. Але чи повинен він допускати разом з інспекцією представників інших органівтак і залишилося неясним.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини