Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст: перед отриманням витягання з реєстру прав власності на нерухомість потрібно провести техинветаризацию

8 вересня 2011, 13:03
3750
1
Реклама

Мінюст в роз'ясненні від 06.09.2011 року розповів про мету отримання витягання з реєстру прав власності на нерухомість, його змісті, про того, хто має право на його отримання, а також про розмір плати за надання витягання, підставах для відмови в наданні витягання і термінах надання.

Зокрема, було відмічено, що оскільки відомості витягання повинні містити актуальну інформацію, то його наданню, згідно п. 7.6 Тимчасового положення про порядок державної реєстрації права власності і інших речових прав на нерухоме майно, повинна передувати технічна інвентаризація об'єктуправа на який підлягають держреєстрації. Така техинвентаризация має бути проведена БТИ, що здійснює діяльність на території розташування об'єкту. Якщо в результаті проведення техинвентаризации об'єкту змінилися відомості про нього або про його частину, реєстратор БТИ редагує запис про цей об'єкт.

У зв'язку з необхідністю проведення техинвентаризации, вартість отримання витягання не обмежується 72 гривнами і 25 копійками, як це передбачено п. 9.2 Положення і наказом Мінюсту від 20.09.2002 № 83/5. Особа, зацікавлена в отриманні витягання, повинна ще заплатити і за проведення технічної інвентаризації об'єкту нерухомого майна, передуючою отриманню витягання. Вартість проведення техинвентаризации визначається обласними державними адміністраціями згідно постанові КМУ від 25.12.1996 року № 1548. Крім того, в строк проведення техинвентаризации не включається в строк надання витягання, що становить 14 робочих днів з дня прийняття заяви.

Мінюст вдобовок нагадав, що витягання - це лише одна з форм отримання информациі з Реєстру (окрім нього може видаватися інформаційна довідка). Право на отримання витягання мають тільки власники об'єкту, правопользователи і спадкоємці (правонаступники). При подачі заяви на отримання витягання, особа повинна пред'явити паспорт або інший документ, що розвіює сумніви відносно особи заявника. Підставами для відмови в наданні витягання являються відсутність у заявника права на отримання тих відомостей з Реєстру прав, які були викладені в його заяві і непредставлення заявником (заявниками) документу, що підтверджує внесення плати за надання виписки з Реєстру прав. Витягання дійсно в течії трьох місяців з моменту його видачі, окрім випадків оформлення спадку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини