Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПФУ роз'яснив наслідки відміни ЕСВ для "единоналожников", що є пенсіонерами або інвалідами

7 вересня 2011, 12:00
5453
0
Реклама

Як випливає з роз'яснення Пенсійного фонду від 18.08.2011 року платники єдиного податку і члени їх сімей, що здійснюють підприємницьку діяльність і є пенсіонерами за віком або інвалідами, не мають обов'язку по сплаті єдиного соціального внеску у розмірі мінімального страхового внеску, починаючи з серпня 2011 року.

Той факт, що Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких інших законодавчих актів України відносно вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України"що звільнив їх від такої сплати набув чинності тільки 6 серпня, перешкодою для цього не є. Адже страховий стаж особам для призначення пенсії обчислюється в місяцях. Такі особи можуть бути платниками ЕСВ виключно на добровільних засадах.

Крім того, згідно з вказаним Закону фінансові санкції (штраф, пеня) і адміністративні стягнення, а також примусові стягнення органами старанної служби за несплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до ФОП, що обрали особливий спосіб оподаткування, не застосовуються. Суми вказаних фінансових санкцій, нарахованих органами ПФУ, але не сплачених ФОП, що обрали особливий спосіб оподаткування, підлягають списанню. Втім, як відмітили в ПФУ, ця норма торкається лише санкцій по внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування і не торкається санкцій за несплату єдиного внеску, який введений з 1 січня 2011 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини