Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила Закон про документи, що засвідчують особу : усе, народжені з 2012 року, отримають паспортну картку

23 вересня 2011, 13:00
11773
13
Реклама

Парламент ухвалив Закон про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України (на основі законопроекту № 8507).

Відповідно до Закону, документів, що засвідчують особу і підтверджують громадянствоявляються: паспортна карткапаспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажа, посвідчення особи на повернення в Україну.

Як видно, основним документом для підтвердження особи і громадянства України на території України буде паспортна картка. Цю картку зобов'язаний буде отримати кожен. Починаючи з народження і незалежно від віку, оформлення картки робиться на кожні десять років.

Паспортна картка виготовляється у формі картки, що містить "безконтактний електронний носій інформації".

У паспортну картку вноситься наступна інформація: назва держави, назва документу, тип документу, код держави, номер документу, ім'я особи, його громадянство, дата народження, порядковий номер запису в ГИС (Державній інформаційній системі реєстрації обліку фізичних осіб і їх документації)пів, місце народження, дата видачі документу, орган, що видав документ, дата закінчення терміну дії документу, "відцифрований образ особини "відцифрований підпис особини". Документ складатиметься на українському і є власністю України.

ГИС є, згідно із Законом, електронну інформаційно-телекомунікаційну систему про усіх виданих особі документах, що засвідчують особу із забезпеченням ідентифікації особи. У цю систему вноситимуться наступні дані про фізичну особу: ім'я, дата народження і смерті, місце народження, підлога, дані про батьків (усиновлювачах), опікунів, опікунів і інших законних представників, про громадянство і його відсутність, про реквізити виданих документів, а також оцифровані зразок підпису і зображення особи.

Паспортну картку в обов'язковому порядку отримуватимуть усе, народжені після 31 грудня 2011 року. Паспорт громадянина України видається до 1 січня 2012 року. Усі документи, видані до набуття чинності Закону, засвідчують особу і її соціальний статус, що підтверджують громадянство будуть дійсні до закінчення терміну їх дії.

Документами, що засвідчують особу і її спеціальний статусявляються соціальне посвідчення, посвідчення застрахованої особи, пенсійне посвідчення, посвідчення особи з інвалідністю, посвідчення водія, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, вид на постійне проживання, вид на тимчасове проживання, картка мігранта, посвідчення біженця, проїзний документ біженця для виїзду за кордон, дозвіл на працевлаштування.

Також Законом встановлено, що посвідчення водія, видані з використанням зразка бланка, затвердженого органом виконавчої влади СРСР, припиняють свою дію з 1 січня 2014 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини