Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дбайлива хоче повернути ВСУ частина минулої влади і обмежити число рішень судів, що публікуються в Реєстрі

22 вересня 2011, 13:36
1276
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 9151 Ірини Дбайливої (ПР)що частково повертає повноваження Верховному Суду України.

За проектом Верховний Суд зможе виносити за результатами перегляду справ нові рішення. Ці рішення підлягають публікації на його офіційному веб-сайті через 10 днів після їх прийняття.

На суддів покладуть обов'язок використовувати укладення ВСУвикладені в рішеннях, прийнятих за результатами розгляду заяв про перегляд судових рішень.

Справи у Верховному Суді переглядатимуться колегією суддів у складі 5 чоловіка в деяких випадках - спільним засіданням палат або усім складом Верховного Суду.

Зміни торкнуться адміністративно-організаційних питань діяльності Верховного Суду. Кількість суддів зросте з 20 до 48 чоловікбуде введена посада Першого заступника Голови ВСУ, загальна кількість теж збільшиться до 4 чоловік, поновиться діяльність судових палат (у адміністративних, господарських, карних і цивільних справах).

Запропоновані зміни не можна не розцінювати як позитивні, проте їх недостатньо. Проект, приміром, не прибирає одіозну норму про допуск справ на розгляд до Верховного Суду Вищим спеціалізованим Судом.

Крім того, як мінімум, питання викликає пропозицію проекту включати в Реєстр судових рішень не усі рішення судів загальної юрисдикціїа тільки ті з них, перелік яких затвердить Раду суддів України за узгодженням з Державною судовою адміністрацією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини