Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Раді не визнали потрібним посилити відповідальність за хабарництво

21 вересня 2011, 16:23
1199
0
Реклама

За законопроект № 8023 авторства Анатолія Гриценко (НУНС) сьогодні проголосувала усього лише сотня народних обранців.

Проект передбачав зменшення розміру хабаря в особливо великому розмірі до 300 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян, що в цілях кваліфікації злочинів означає фактично - до 300 податкових соціальних пільг (до 141150 грн. на даний момент). Тоді як зараз, щоб відповідати за хабарництво у особливо великому розмірірозмір хабаря повинен скласти 500 мінімумів (податкових соціальних пільг) - 235250 грн., виходячи з розміру пільги на даний момент.

До осіб, що займають відповідальне або особливо відповідальне положенні (а це посилює карну відповідальність по ст. 368 УК за отримання хабаря), проектом відносилися посадовці органів місцевого самоврядування. Суддів, прокурорів і слідчих пропонувалося для цілей притягнення до відповідальності перевести в розряд тих, що займають особливо відповідальне положення.

За отримання хабаря в особливо великому розмірі, сполучене зі свідомо незаконним затриманням, приводом, арештом, утриманням під вартою; залученням свідомо невинного до карної відповідальності слідчим, прокурором, іншим уповноваженим на те законом особою, а також за постановою суддею свідомо неправосудного вироку, прийняттям свідомо неправосудного рішення, визначення або постанови законопроектом № 8023 передбачалося довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини