Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ деталізував порядок надання дозволу на угоди з майном дітей

2 вересня 2011, 16:45
1895
0
Реклама

Уряд вніс зміни в пункт 67 Порядку здійснення органами опіки і опікування діяльності, пов'язаної із захистом прав дитинищо регламентує надання дозволу на здійснення угод відносно нерухомого майна дитини.

Згідно нової редакції, затвердженої постановою КМУ № 913 від 31.08.2011 року, пункт 67 визначатиме порядок надання дозволу на здійснення угод відносно майна як що належить дитині на праві власності, так і що знаходиться в користуванні дитини.

Наданню дозволу повинна передувати "перевірка документів по місцю знаходження майна"що проводиться в течію місяця з дня подачі заяви про намір зробити угоду відносно майна дитини. Перевірка проводиться службою у справах дітей. Перевіряються документи, перераховані в п. 66 Порядку (що подаються батьками, опікунами або опікунами для ухвалення рішення). Служба при цьому повинна встановити наявність (чи відсутність) обставин, які можуть бути основою у відмові.

Само ухвала (про дозвіл угоди) виноситься районною, районною в містах Києві і Севастополі держадміністрацією, виконавчим органом міської, районної в місті ради (за уявленням служби у справах дітей), а ось витягання з такого рішення надається заявникам (батькам, опікунам і опікунам) службою у справах дітей.

Також в пункті 67 Порядку відповідно до Постанови № 913 вказано, що підставами для відмови в дозволі на угоду можуть бути виключно випадки, перераховані в Сімейному кодексі (стаття 177)і що така відмова може бути оскаржена в суді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини