Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гослекинспекция розповіла про те, як проводиться огляд аптек

2 вересня 2011, 11:15
1480
0
Реклама

Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів в листі від 30.06.2011 року № 11810-03/10.1/17-11 розповіла про порядку огляду аптечного закладу (його структурного підрозділу).

Огляд аптек проводиться виключно в частині, передбаченою II розділом паспорта аптечного закладу. Його мета - встановлення фактичної наявності аптеки за адресою місця здійснення діяльності і її ізольованості. В процесі огляду представник Гослекинспекции знайомиться з документами відносно права користування приміщенням, підтвердження образовательно-квалификационного рівня персоналу, трудових стосунків фахівця з суб'єктом господарювання. Терміни огляду згідно з наказом територіального управління Гослекинспекции залежать від кількості паспортів одного суб'єкта господарювання, поданих одночасно. На огляд по одному паспорту йде до 3 робочих днів, одного-трех - 5 робочих днів, 150-200 - 30 робочих днів.

Дата проведення огляду аптечної установи в частині відповідності відомостям, вказаним в II розділі паспорта, повідомляється суб'єктові господарювання на етапі реєстрації його заяви. Огляд проводиться у присутності керівника підприємства або уповноваженого ним особи. II розділ паспорта заповнюється суб'єктом господарювання у присутності представника територіального органу Гослекинспекции і підписується начальником цього органу після підтвердження посадовцем Гослекинспекции відповідності відомостей II розділу паспорта фактичним даним не пізніше наступного робочого дня після проведення огляду.

Відмітимо, що увесь вказаний алгоритм проведення огляду заснований на Методичних рекомендаціях по наданню допомоги державними інспекціями з контролю якості лікарських засобів в Автономній Республіці Крим, областях, рр. Києві і Севастополі при заповненні суб'єктами II розділу паспорти аптечної установи (структурного підрозділу), які нормативним актом не є. Але необхідність проведення огляду передбачена самою формою II розділу паспорта, затвердженого постановою КМУ від 04.10.2010 № 906.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини