Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардеп хоче дозволити секс з шістнадцятирічними

14 вересня 2011, 16:55
4602
23
Реклама

Народний депутат Віктор Шемчук у законопроекті № 9136 пропонує нове формування для ст. 155 УК. Замість карної відповідальності за статеві стосунки з обличчям, що не досягло статевої зрілості, пропонується ввести відповідальність за сексуальні стосунки з обличчям, що не досягло 16-річного віку.

Крім того, пропонується звільнити від карної відповідальності особу, що мала статеві відношення з обличчям у віці від 14 до 16 років, якщо за заявою цієї неповнолітньої особи йому рішенням суду було надано право на брак і встановлено, що це відповідає його інтересам.

Необхідність змін народний депутат пояснює тим, що на сьогодні законодавство не зв'язує досягнення статевої зрілості з досягненням якого-небудь віку. В результаті, у кожному конкретному випадку це питання вирішується судово-медичною експертизою, що породжує певні труднощі, як правило, при визначенні цього факту у випадку в особами віком від 14 до 16 років. Тому, посилаючись на рекомендації ООН і світовий досвід, нардеп пропонує визначити мінімальний вік статевої зрілості в 16 років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини