Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений новий стандарт бухобліку, що регламентує вплив змін валютних курсів

13 вересня 2011, 15:05
1354
0
Реклама

Мінфін наказом від 11.08.2011 № 1022 затвердив Національне положення (стандарт) бухгалтерського обліку в державному секторі 130 "Вплив змін валютних курсів".

Згідно з документом операції в іноземній валюті під час первинного визнання відбиваються у валюті звітності шляхом перерахунку суми в іноземній валюті із застосуванням валютного курсу на дату здійснення операції. Визначення курсових різниць по монетарних статтях в іноземній валюті проводиться на дату здійснення розрахунків і на дату балансу. Курсові різниці, що виникають по фінансових інвестиціях в зарубіжні суб'єкти державного сектора, відбиваються як інші зміни в капіталі. Негативна сума курсової різниці віднімається з суми інших змін в капіталі.

Нормы вказаного Стандарта 130 застосовуються тільки суб'єктами бухобліку в держсекторі. Він не поширюється не лише на приватні підприємства, але і на операції хеджування статей по іноземній валюті, і на віддзеркалення (перерахунок) показників статей фінансової звітності, приведених у валюті звітності, в іноземній валюті. Документ набуде чинності з 1 січня 2013 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини