Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

По новому порядку складання іспиту на нотаріуса кандидатові не треба підтверджувати відсутність судимості

9 серпня 2011, 16:00
1950
3
Реклама

Міністерство юстиції наказом № 1905/5 від 28.07.2011 р. ствердило Порядок допуску до складання кваліфікаційного іспиту осіб, що стажуються в державній нотаріальній конторі або у приватного нотаріуса, і проведення кваліфікаційного іспиту Вищою кваліфікаційною комісією нотаріатуякий набуде чинності 01 січня 2012 року.

Новим Порядком, на відміну від нині чинного, відсутність судимості не передбачена в якості необхідної умови допуску кандидата в нотаріуси до складання кваліфікаційного іспиту. І, як наслідок, довідка про відсутність судимості не фігурує в переліку документів, які слід представити разом із заявою з проханням про допуск.

Заява про допуск до складання іспиту по "новому" Порядку подається за 40 днів до його проведення (зараз - 15) і на ім'я начальника головного управління юстиції в областях, Криму, містах Києві і Севастополі (зараз - на ім'я голови кваліфікаційної комісії).

Повідомлення про майбутній іспит, який проводитися двічі в рік (як і зараз), повинне розміщуватися на офіційній веб-сторінці Мінюсту не пізніше чим за 2 місяці до дати його проведення.

Сам кваліфікаційний іспит складатиметься з 3 теоретичних питань, завдання і складання проекту документу, підмета нотаріальному посвідченню (нині це - тести і ті ж самі завдання і проект документу).

Для виконання письмової роботи по "новому" Порядку відводиться 3 години. Нині увесь іспит є письмовим. Мова іспиту не змінена - державний.

Проведення письмового іспиту повинні контролювати не менше чим 5 членів кваліфкомісії (за чинним законодавством - 3). Іспит проводиться Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату.

Кожна відповідь оцінюватиметься за 10-бальною шкалою, що здало вважатиметься що набрав по кожному з питань не нижче 7 балів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини