Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст: про відшкодування вартості відібраних зразків продукції

8 серпня 2011, 17:00
925
0
Реклама

Міністерство юстиції в листі № 6173-0-4-11-8.2 зупинилося на питанні відшкодування вартості відібраних у суб'єктів господарювання зразків продукції.

Як вказує Мінюст, відбір зразків продукції органами ринкового нагляду для перевірки характеристик продукції, її експертизи (випробувань) і відбір зразків товарів, сировини, матеріалів, напівфабрикатів, комплектуючих виробів для перевірки їх якості на місці або проведення незалежної експертизи органами захисту прав споживачів здійснюється з повним відшкодуванням власникові продукції їх вартості.

Відповідно до Законом "Про основні начала державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" витрати, пов'язані з відбором, доставкою і проведенням експертизи зразків продукції, фінансуються за рахунок органу державного нагляду (контролю). Проте якщо факт порушення закону за результатами експертизи буде доведений, то витрати на проведення експертизи відшкодовує суб'єкт господарювання.

У соотвествии з цим же Законом, для відбирання зразків необхідно мотивоване письмове рішення керівника органу ринкового нагляду або його заступника.

Відповідно до Законом "Про захист прав споживачів" оплата вартості зразків і досліджень, що проводяться, здійснюється за рахунок засобів Держбюджету.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини