Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок видачі будівельного паспорта на забудову земучастка

5 серпня 2011, 17:55
6517
0
Реклама

Міністерство регіонального розвитку; будівництва і житлово-комунального господарства України наказом № 103 від 05.07.2011 р. ствердило Порядок видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки.

Будівельний паспорт забудови земучастка є комплексом містобудівних і архітектурних вимог в розміщенню і будівництву садибного житлового будинку, садового, дачного будинку не вище за 2-і поверхи (без урахування мансарди) площею до 300 метрів квадратних, а також господарських будов і споруд, гаражів, елементів інженерного захисту, благоустрою і озеленення.

Параметри цих ділянок визначаються з урахуванням норм: "Державні будівельні норми України. Будівлі і споруди. Житлові будинки. Основні положення ГСН В. 2.2-15-2005" і "Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень. ГСН 360-92".

Для отримання будівельного паспорта забудовник звертається до уповноваженого органу містобудування і архітектури з письмовою заявоюдо якого додаються: копія (засвідчена в установленому порядку) документу, що засвідчує право власності або користування земельною ділянкою; засвідчена згода со-собственников земельної ділянки (житлового будинку) на забудову вказаної земельної ділянки; ескіз намірів забудови (місце розташування будов на земельній ділянці, фасади, максимальні відмітки висотності, відстані до сусідніх земельних ділянок); проект будівництва (за наявності).

Основою для відмови у видачі паспорта являється невідповідність намірів забудови земельної ділянки вимогам містобудівної документації на місцевому рівні, будівельним нормам, державним стандартам і правилам. Відмова дається у 10-денний термін з тим, що відповідає обгрунтуванням.

До складу будівельного паспорта входять: вимоги до забудови земельної ділянки; схема забудови, технічні умови, проект будівництва (за наявності). Вимоги до забудови готує спеціально уповноважений орган містобудування і архітектури, технічні умови по інженерному забезпеченню виходять замовником самостійно і включаються до складу будівельного паспорта.

У схемі забудови визначається місце розташування запланованих об'єктів будівництва, червоні лінії, лінії регулювання забудови, під'їзди до будов і споруд, відстань від об'єкту будівництва до вулиць (доріг), мінімальні відстані від об'єкту будівництва до меж земельної ділянки, а також будов і споруд, розташованих на суміжних земельних ділянках, місця підключення до інженерних мереж.

Будівельний паспорт являється основою для виконання будівельних робіт.

Порядок набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини