Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВККА: робота на посаді судового секретаря зараховується в правовий стаж

29 серпня 2011, 15:20
4649
4
Реклама

Вища кваліфікаційна комісія адвокатури в рішенні від 17.06.2011 № VI/6-234 дійшла висновку, що робота на посаді секретаря судового засідання є стажем роботи в області права. А, отже, надає особі право на допуск до складання кваліфікаційних іспитів і отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, за умови наявності дворічного стажу роботи після здобуття вищої освіти з привласненням кваліфікації не нижче фахівця.

Такий висновок обгрунтований положеннями наказу Державної судової адміністрації від 20.07.2005 року № 86згідно з яким на посаду секретаря судового засідання призначаються особи, що мають вища освіта за фахом "Правознавство" або "Правоохоронна діяльність" по образовательно-квалификационному рівню не нижче молодшого фахівця, без вимог за стажем роботи. А згідно Порядку складання кваліфікаційних іспитів в регіональних кваліфікаційно-дисциплінарних комісіях адвокатури у стаж роботи у галузі права зараховується діяльність на посадах судді, прокурора, слідчого, юрисконсульта, нотаріуса, а також інших посадах, які вимагають наявності вищої юридичної освіти як підстави для заняття таких посад.

Згідно ст. 2 Закону "Про адвокатуру" адвокатом може бути особа, що має вищу юридичну освіту, підтверджену дипломом України або відповідно до міжнародних договорів України дипломом іншої країни, стаж роботи у галузі права не менше двох роківщо володіє державною мовою, склало кваліфікаційні іспити і свідоцтво, що отримало в Україні, про право на заняття адвокатською діяльністю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини