Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстрація юрособ спрощена: Закон про модельний статут набув чинності

29 серпня 2011, 09:27
4732
10
Реклама

В неділю, 28 серпня, набув чинності Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про впровадження принципу державної реєстрації юридичних осіб на підставі модельного статуту".

Згідно із Законом, суб'єкти господарювання будь-хто організаційно-правової форми (підприємства, хозобщества і так далі) можуть починати свою діяльність на основі не лише розробленого ними самими статуту, але також на основі типового документуспеціально розробленого і затвердженого Кабінетом Міністрів окремо для кожного виду організаційно-правової форми, - модельного статуту.

Суб'єктові господарювання досить вказати в рішенні про створення, що він діє на підставі модельного статуту, щоб полегшити собі реєстрацію. Модельний статут, на відміну від звичайного, спеціально розробленого для окремої юрособи, засновницьким документом не є і представленню в реєструючі органи при реєстрації суб'єкта господарювання не підлягає.

Варто відмітити, що Закон надає право реєструвати юрособу на підставі модельного статуту, а реалізувати це право можна буде тільки після затвердження відповідних типових модельних статутів урядом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини