Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тарифи на послуги Лівобережного РАГСа м. Києва подорожчають в півтора-два рази

23 серпня 2011, 09:04
895
0
Реклама

Мінюст наказом від 10.08.2011 № 1959/5 затвердив нові тарифи на платні послуги, що робляться Лівобережним відділом державної реєстрації браків міста Києва з державним Центром розвитку сім'ї. Кількість платних послуг збільшилася, а їх вартість зросла.

Так, найдешевша послуга - копіювання документів, видаваних РАГС, - подорожчає з 1 гривні за сторінку документу до 2 грн./сторінка. Ламінування - з 5 грн. до 12 грн. за сторінку. Видача запрошень на весілля - з 7 грн. до 12 грн. Урочисте проведення заручин обійдеться не в 50 гривен, як зараз, а від 131 до 196 гривен, залежно від часу і місця проведення (у буденні дні у відділі РАГС - 131 грн., за межами відділу - 165 грн., у вихідні і святкові - 196 грн.). Проведення індивідуального весільного обряду замість 205 гривен обійдеться в суму від 294 до 392 гривен залежно від вказаних вище умов.

Окрім підвищення вартості послуг, розширюється і список послуг, що є платними. Новою платною послугою, наприклад, стане пошук актового запису цивільного стану без повідомлення заявником даних про рік державної реєстрації акту цивільного стану (понад 7 років), яка обійдеться в 25 гривен за один пошук. Прийом заяв про державну реєстрацію браку, про повторну видачу свідоцтв про шлюб, про внесення змін до актових записів про брак за межами відділу - в 22 гривні без урахування транспортних витрат. Розгляд і виконання повідомлень про внесення змін до актових записів цивільного стану в строк менший, ніж встановлений законодавством (в день вступу) - в 50 гривен.

Нагадаємо, що згідно з Порядком надання платних послуг відділами державної реєстрації актів цивільного стану, затвердженого наказом Мінюсту від 27.12.2010 № 3335/5плата за послуги здійснюється у безготівковій формі шляхом передоплати. Підтвердженням оплати послуг є платіжний документ (квитанція, платіжне доручення) з відміткою банку. Тарифи на послуги інших відділів РАГС (окрім Лівобережного і Центрального) будуть затверджені Головними управліннями юстиції в АРК, областях, містах Києві і Севастополі, але навряд чи вони істотно відрізнятимуться від затверджених Мінюстом.

Документ набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини