Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності порядок соцпатрулирования за бездомними

22 серпня 2011, 16:34
817
2
Реклама

Сьогодні набув чинності Порядок здійснення соціального патрулюваннязатверджений Минсоцполитики. Завдання такого патрулювання - виявлення бездомних осібз'ясування їх чисельності, причин і умов бездомності, а також зменшення бездомних шляхом організації тимчасового притулку і надання інших соціальних послуг.

Групи соціального патрулювання можуть складатися з представників закладів для бездомних осіб, громадських і добродійних організацій. Відповідно до вказаних завдань вони визначають і відвідують найвірогідніші місця скупчень бездомних осіб; проводять інформаційно-роз'яснювальну роботу по недопущенню дискримінації бездомних; поширюють рекламу з адресами установ, організацій, пунктів і тому подібне, де бездомні особи можуть отримати соціальні послуги і самостійно роблять їх. Тобто, роздають їжу, гуманітарну допомогу надають першу медичну допомогу, направляють бездомних осіб в центри обліку для постановки на облік і інше.

Згідно Закону "Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей"соціальне патрулювання - це мобільна форма надання соціальних послуг відповідними фахівцями за межами установ для бездомних осіб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини