Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держмитслужба пропонує змінити порядок митного оформлення товарів, що підлягають обов'язковій сертифікації

19 серпня 2011, 16:28
1007
0
Реклама

Згідно з положеннями Закону "Про основи державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності"з метою отримання зауважень і пропозицій на офіційній сторінці Держмитслужби, був обнародуваний проект постанови КМУ про внесення змін до постанова Кабінету Міністрів України від 14 травня 2008 р. № 446.

Необхідність прийняття постанови обумовлена встановленням об'єктивної, оптимальної і прозорої процедури митного оформлення товарів, що підлягають обов'язковій сертифікації.

Проектом пропонується, по-перше, розповсюдити дію Порядку митного оформлення товарів, що ввозяться на територію України і підлягають обов'язковій сертифікації в Україні, тільки на товари, що ввозяться з метою реалізації (продажі). По-друге, здійснювати митне оформлення товарів винятково на підставі Єдиного реєстру сертифікованої в Україні продукції, крім випадків, коли законом визначена необхідність перевіряти наявність сертифікату відповідності.

Як прогнозують автори проекту, з прийняттям акту здійснення процедур митного оформлення повинне спроститися і скоротитися.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини