Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок подачі електронних документів до Фонду соцстрахування по тимчасовій непрацездатності

16 серпня 2011, 09:26
1386
0
Реклама

Фонд соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності ствердив постановою № 23 від 27.04.2011 р. Порядок представлення страхувальниками електронних документів до Фонду соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності.

Документ визначає загальні принципи інформаційного обміну під час подачі електронних документів до Фонду з використанням електронного цифрового підпису і поширюється на Старанну дирекцію Фонду, на усі її робочі органи і на страхувальників (ДЗИГ і фізосіб-підприємців)що подають електронні документи.

Дія Порядку поширюється на наступні електронні документи:

- звіт за формою "Ф 4-ФСС з ТВП" (звіт страхувальника по засобах загальнообов'язкового державного страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, обумовленими похованням);

- звіт за формою " Ф14-ФСС з ТВП" (звіт страхувальника про путівки на санаторно-курортне лікування і путівки в дитячі оздоровчі заклади);

- заява-розрахунок - для надання матеріального забезпечення за рахунок засобів Фонду.

Відповідно до пункту 3.1 Порядку спосіб подачі документу визначається страхувальником в добровільному порядку. Надання електронного документу надає право не подавати такий же паперовий документ.

Електронні документи з усіма обов'язковими реквізитами, включаючи електронний цифровий підпис, є оригіналами, мають юридичну силу і, згідно з Порядком, повинні зберігатися впродовж терміну, передбаченого для зберігання таких же документів на папері.

Згадані вище різновиди документів подаються в електронному вигляді в ті ж терміни, що і відповідні документи у виді паперовому.

Для створення електронних документів використовується спеціалізоване програмне забезпечення. Старанна дирекція Фонду повинна інформувати страхувальників про таких, що відповідають вимогам, програмах на офіційному веб-сайті Фонду. Вона ж повинна забезпечити розробку безкоштовного спеціалізованого програмного забезпечення для страхувальників і також розмістити його на цьому офіційному сайті.

Послуги посередника для передачі електронних документів не виключаються. Порядок набуде чинності в день його офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини