Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Королівська пропонує реєструвати припинення підприємництва для ФОП за один день

12 серпня 2011, 10:34
1592
0
Реклама

Законопроект № 9048 народного депутата Наталії Королівської (БЮТ)зареєстрований в парламенті 10 серпня 2011 року, спрямований на значне спрощення державній реєстрації припинення підприємницької діяльності фізосіб-підприємців.

Н. Королівська пропонує звести усю процедуру до подачі ФЛ-підприємцем реєстраційної картки на проведення реєстрації припинення підприємництва. Реєстратор може відмовити в реєстрації за проектом тільки у разі подачі картки реєстраторові не по належному місцю реєстраціїа також у разі невідповідності цього документу положенням закону.

Процедура реєстрації припинення підприємництва у такому разі скорочується до одного днящо, як вказує автор проекту в пояснювальній записці, особливо актуально зараз для дрібних підприємців, коли їх бізнес перестає приносити навіть найскромніший дохід. Швидка реєстрація припинення потрібна для оформлення безробітним і пошуку роботи.

Нині процедура реєстрації припинення підприємництва фізособою-підприємцем є дуже тривалий процесщо складається з подачі заяви, публікації повідомлення про це, збору численних довідок від різних органів, можливих позачергових перевірок контролюючих органів і подачі зібраних документів держреєстраторові.

Представляючи свій законопроект Н. Королівська виходить з того, що фізична особа, на відміну від юридичного, після припинення підприємництва не перестає існувати. До нього можливе пред'явлення претензій по усіх наявних боргах. Об'єм його відповідальності (у тому числі по податкових боргах) не зменшується.

У безлічі країн взагалі відсутній таке поняття як "фізособа-підприємець" - підприємництвом може займатися будь-яка фізична особа, єдина умова - сплата податків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини