Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нормативний акт про створення в Україні єдиної електронної бази освіти набув чинності

1 серпня 2011, 09:12
1297
0
Реклама

Набуло чинності постанова КМУ (№ 752 від 13.07.2011 р.)яким створена Єдина державна електронна база з питань освіти.

Базу мають намір створити до 1 січня 2012 року. Вона буде автоматизовану систему збору, верифікації, обробки, зберігання і захисту даних, у тому числі даних персональних, про тих, хто надає і отримує освітні послуги з метою забезпечити потреби фізичних і юридичних осіб.

Ці бази використовуватимуться для виготовлення документів державного зразка про освіту, про вчені звання і наукові міри, про ліцензії на надання освітніх послуг і сертифікати про акредитацію, а також для виготовлення учнівських (студентських) квитків.

Згідно з Положенням, внесення у базу персональних даних про фізичних осіб - учасників освітнього процесу відбувається при отриманні їх згоди на обробку певних даних про них.

Утримувачем бази визначено Міністерство освіти, науки, молоді і спорту, адміністратором (який безпосередньо обслуговуватиме базу і надаватиме доступ до неї) - держпідприємство "Инфоресурс".

У базі враховуватимуться дані про учнях (студентах), випускниках учбових закладів і їх освітньому або освітньо-кваліфікаційному рівні, про абітурієнтів, про учбові заклади незалежно від форм власності, органах виконавчої влади у сфері освіти, їх керівниках, наукових і науково-педагогічних працівниках.

Дані у базу вноситимуться українською мовою. Порядок доступу до бази одержувачів і предоставителей освітніх послуг встановить Міністерство.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини