Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада заборонила споживчі кредити в інвалюті

8 липня 2011, 12:54
3199
0
Реклама

Верховна Рада прийняла Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно врегулювання правових стосунків між кредиторами і споживачами фінансових послуг", що забороняє надання споживчих кредитів в іноземній валютіа також змінюючий порядок надання інформації про споживчий кредит.

Згідно із законом кредитор зобов'язаний буде надати орієнтовну сукупну вартість кредиту з урахуванням процентної ставки за кредитом і вартістю усіх послуг (реєстратора, нотаріуса, страховика, оцінювача і так далі), пов'язаних з отриманням кредиту і укладенням договору про надання кредит. Кредиторові забороняється встановлювати в договорі про надання кредиту будь-які збори, відсотки, комісії, платежі і тому подібне. Забороняється відмовляти споживачеві в прийнятті платежу при достроковому поверненні споживчого кредиту. Також, документом передбачаються шляхи реструктуризації споживчого кредиту.

Кредитор зобов'язаний повідомити споживача про передачу третій стороні свого права за договором про надання кредиту. Тобто, передача прав колекторам без відома боржника забороняється.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини