Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд посилив соцпідтримку в оплаті житлово-комунальних послуг для сімей, в яких є діти або інваліди І - ІІ групи

7 липня 2011, 09:05
865
0
Реклама

Кабінет Міністрів України вніс зміни до своєї ухвали №1156. Як повідомив Віце- премо' єр - міністр України - Міністр соціальної політики Сергій Тігіпкопроект відповідного акту було розроблено за ініціативою Мінсоцполітики з урахуванням вимог Генеральної попади про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально - економічної політики і трудових відносин в Україні на 2010-2012 роки/

Як відомо, за нинішніх умів сім'ї, в яких є діти та інваліди І - ІІ групи, мають можливість сплачувати лише 10 % за житлово-комунальні послуги за умови, що середньомісячний сукупний дохід на одну особу не перевищує 50% прожиткового мінімуму. Прийнятою на своєму засіданні постановою Уряд передбачає з 1 січня 2012 року поліпшити умови призначення житлової субсидії для таких сімей та збільшити поріг середньомісячного доходу на одну особу з 50 до 100 відсотків прожиткового мінімуму.

За розрахунками Мінсоцполітики, реалізація зазначених змін потребуватиме у 2012 році додаткових видатків державного бюджету на надання субсидій в обсязі 62,0 млн. гривень.

„Завдяки сьогоднішньому рішенню Уряду 70 тисяч сімей зможуть заощадити 5 відсотків своїх сімейних витрат. Тім самим буде істотно посилено соціальну підтримку в оплаті житлово-комунальних послуг для бідних сімей, в яких є діти або інваліди І - ІІ групи", - наголосив Сергій Тігіпко.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини