Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Янукович підписав закон, що зобов'язує встановити газові лічильники

6 липня 2011, 16:20
4915
4
Реклама

Президент України Віктор Янукович підписав Закон "Про забезпечення комерційного обліку природного газу"яким вводиться обов'язковий комерційний облік споживання газу для усіх категорій споживачів.

Відповідно до документу, газ може поставлятися споживачам виключно за наявності приладів комерційного обліку. Установка лічильників населенню повинна проводитися за рахунок постачальників газу і держбюджету. Фізособи-підприємці і юрособи повинні будуть оплачувати установку лічильників самостійно. У останніх категорій лічильники повинні стояти вже 1 січня 2011 року. Для населення встановлені більше щадні терміни: у будинках, де газ використовується для опалювання, - 1 жовтня 2011 року, у тих, хто використовує газ для підігрівання води і приготування їжі, - 1 січня 2016 року, тільки для приготування їжі - 1 січня 2018 року.

У разі відмови споживачів від установки лічильників постачання газу їм припиняться з дат, вказаних в документі, за винятком неустановки лічильників з вини газорозподільних компаній. Норми споживання газу повинен встановлює Кабмін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини