Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва: для організації відпочинку на водних засобах потрібна ліцензія

4 липня 2011, 12:50
1043
2
Реклама

Для здійснення діяльності по організації відпочинку на водних засобах (моторний човен, водний мотоцикл, прокат водного велосипеда) з дозвільних документів потрібна тільки ліцензія. Необхідність отримання інших дозвільних документів законами не передбачена. До такого висновку в листі від 20.06.2011 № 5347 прийшов Держкомпідприємництва.

Необхідність отримання ліцензії передбачена п. 25 ч. 3 ст. 9 Закону "Про ліцензування певних видів господарської діяльності"згідно з яким ліцензуванням підлягає діяльність за поданням послуг з перевезення пасажирів, небезпечних вантажів, багажу повітряним, річковим, морським, автомобільним, залізничним транспортом. Крім того, згідно п. 1.4 Ліцензійних умов здійснення господарської діяльності за поданням послуг з перевезення пасажирів і вантажів річковим, морським транспортом послуги з перевезення пасажирів і вантажів морським і річковим транспортом передбачають переміщення пасажирів, вантажів і багажу за допомогою морського і річкового транспорту, у тому числі круїзи.

Правда, чи відносяться ті або інші транспортні засоби до річкового або морського транспорту Держкомпідприємництва порадив дізнаватися у Державної інспекції України по безпеці на морському і річковому транспорті. Адже згідно Указу Президента від 06.04.2011 № 447/2011 саме у її повноваження входить реалізація державної політики у сфері безпеки на морському і річковому транспорті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини