Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набуває чинності порядок залучення до корисних робіт в умовах воєнного стану

29 липня 2011, 17:44
2726
9
Реклама

З сьогоднішнього дня діє постанова КМУ 753 від 13.07.2011 гщо затвердило Порядок залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.

Порядок визначає правові основи залучення до суспільно корисних робіт і питання соціального захисту осіб, що залучаються до робіт. Він поширюється на військове командування, Радмін Криму, місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації незалежно від форм власності.

Під "суспільно корисними" розуміються роботи для задоволення потреб Збройних Сил, інших військових формувань і цивільної оборони, для забезпечення функціонування економіки і системи життєдіяльності країни.

До таких робіт, згідно Пасмочку, притягуються безробітні і інші незайняті особи, працівники діючих в умовах воєнного стану підприємств, особи, зайняті в сільському господарстві, студенти, учні і слухачі професійно-технічних учбових закладів. З кожним притягненим повинен полягати трудовий договір на певний термін.

Заборонено залучення малолітніх, неповнолітніх віком від 14 до 15 років, жінок, що мають дітей віком до 3 років, а також вагітних у разі, коли залучення до роботи може негативно вплинути на їх здоров'я.

Механізм надання компенсації за залучення до таких робіт встановлюється відповідно до законодавства про працю.

Порядок містить доповнення з орієнтовним переліком таких суспільно корисних робіт.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини