Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Почав діяти закон про амністію в 2011 році

28 липня 2011, 12:00
3378
2
Реклама

Набув чинності Закон "Про амністію в 2011 році"яким передбачається звільнення засуджених за умисні злочини (що не є тяжкими і особливо тяжкими) від покарання у вигляді позбавлення волі на певний термін і від інших, менш тяжких покарань, не пов'язаних з позбавленням волі. А також звільнення засуджених від злочинів, здійснених по необережностіякі не є особливо тяжкими.

Закон поширюється на неповнолітніх, вагітних, що мають неповнолітніх дітей або дітей-інвалідів, інвалідів 1, 2 або 3 груп, онкохворих (III, IV стадія хвороби), хворих на СНІД (III, IV клінічні стадії), хворих на інші тяжкі захворювання, на тих, що досягли 60-річного (чоловіків) і 55-річного (жінок) віку, ветеранів війни, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, на осіб, що мають батьків старше 70 років або інвалідів 1 групи (якщо у батьків немає інших працездатних дітей).

Амністії підлягають що відбули не менше половини призначеного основного терміну покарання засуджені за умисні злочини, за які законом передбачено покарання не більше 10 років позбавлення волі, а також деякі інші категорії засуджених.

Амністія можезгідно із Законом, застосовуватися до осіб, кримінальні справи відносно яких знаходяться у стадії дізнання і досудового розслідування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини