Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін: позапланова податкова перевірка можлива тільки за умови вручення наказу про її проведення

Реклама

Як випливає з листи Мінфіну від 06.04.2011 № 31-08330-04-29/9014 документальна позапланова перевірка проводиться посадовцями органу державної податкової служби за умови напряму платникові податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення або вручення йому або його уповноваженому представникові під розписку копії наказу про проведення такої перевірки. Після початку перевірки платник податків зобов'язаний представити в повному об'ємі усі документи, що відносяться до предмета такої перевірки або пов'язані з ним.

Такий висновок був зроблений Мінфіном на підставі п. 79.2 НКзгідно з яким документальна позапланова невиїзна перевірка проводиться посадовцями органу державної податкової служби виключно на підставі рішення керівника органу державної податкової служби, оформленого наказом. І за умови напряму платникові податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення або вручення йому або його уповноваженому представникові під розписку копії наказу про проведення документальної позапланової невиїзної перевірки і письмового повідомлення про дату початку і місце проведення такої перевірки. Обов'язок же платника податків надавати в повному об'ємі усі документи, що відносяться до предмета перевірки або пов'язані з ним, встановлені п. 85.2 і п. 85.4 НК.

Крім того, Мінфін відмітив, що право на безкоштовне отримання від платників податків інформації, довідок, копій документів про фінансово-господарську діяльність, і іншій інформації, пов'язаній з численням і сплатою податків, податківці можуть реалізувати в порядку і на підставах, визначених не лише пунктом 73.3 НКале і у інших випадках, певних НК. Правда, в яких саме Мінфін не уточнив.

Також, залишилося неясним, чому п. 79.2 НКщо стосується вручення копії наказу при документальній позаплановій невиїзний перевірці, він в укладеннях екстраполював на документальні позапланові перевірки як такі. Тобто, і на документальні позапланові виїзні перевірки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини