Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон України про уряд Криму

14 липня 2011, 16:19
6776
4
Реклама

Закон "Про Раду міністрів Автономної Республіки Крим" № 3530 - VI набув чинності сьогодні, 14.07.2011 р.

Досі діяв Закон АРК "Про Раду міністрів Автономної Республіки Крим"прийнятий Верховною Радою АРК, що не відповідає Конституції Українизгідно якої повноваження, порядок формування і діяльності Радміну АРК визначається Конституцією України і законами України, а також актами ВС АРК з питань, віднесених до його компетенції. Ухвалення базового закону про Радмін АРК до таких не відноситься.

Відповідно до Закону № 3530 - VI Радмін Криму - вищий колегіальний орган виконавчої влади Кримської Автономії, формований Верховною Радою АР Крим і очолюваний Головою Радміну Криму.

Його члени повинні згідно ст. 6 Закону мати (окрім українського громадянства і права голосу) повну вищу освіту і володіти державною мовою. Не можуть бути членами Кримського уряду особи, що мають непогашену і незняту судимість.

Голова Радміну Криму призначається на посаду за узгодженням з Президентом України.

З питань здійснення державних функцій і повноважень Радмін АР Крим підзвітний і підконтрольний Кабінету Міністрів України. Він наділений правом ініціювати розробку проектів актів КМУ.

Окрім держфункцій, уряд АР Крим здійснює ще і старанні функції з питань, віднесених Конституцією і Законами України до самостійного ведення Автономії, - по розвитку економіки, плануванню соціально-економічного розвитку, фінансової, кредитної і цінової політики, ТПК, сільського господарства, землеустрою, лісового господарства, туризму, благоустрою, транспорту, ЖКГ, видавничої справи, охорони природного середовища, розвитку науки і культури праці, законності і забезпечення правопорядку, міжнаціональних стосунків, молодіжної політики і так далі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини