Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Введений ПДВ на IT- послуги і консалтинг

1 липня 2011, 09:20
3252
1
Реклама

Cегодня набуває чинності Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України і про ставки вивізного (експортною) мита на деякі види зернових культур"ПДВ, що передбачає повернення, для консалтингових і IT- послуг.

Зокрема, відповідно до документу ПДВ взымается з операцій за поданням консультаційних, інжинірингових, інженерних, юридичних (у тому числі адвокатських), бухгалтерських, аудиторських, актуарних і інших подібних послуг консультаційного характеру, а також послуг з розробки, постачання і тестування програмного забезпечення. Детальніше про наслідки такого кроку можна прочитати в матеріалі видання "БУХГАЛТЕР & ЗАКОН" Перегляд договірних стосунків при отменене податкових пільг.

Варто відмітити, що прийняття таких змін в законодавство супроводжувалося гострими спорами, оскільки введення ПДВ фактично означає підвищення вартості послуг для споживачів на 20%, оскільки далеко не усі постачальники можуть собі дозволити включити суму ПДВ в раніше встановлені ціни не зазнавши при цьому збитків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини